Groep 2 Kikkers

Welkom op de site van de kikkers.

Op deze site laten wij zien waar we in de klas mee bezig zijn.

Neem dus af en toe een kijkje!

31 mrt 2020 - foto's thuisonderwijs
Lieve kinderen en ouders,

helaas hebben wij de foto's van thuis moeten verwijderen vanwege de privacywet. Hierover volgt snel meer informatie.

groetjes juf Melissa en juf Rachel

18 mrt 2020 - thuisonderwijs
Lieve kinderen en ouders,

Jullie hebben via de mail al enkele activiteiten gekregen. Verder is er natuurlijk de verzamelsite: https://jufrachel.yurls.net/nl . Er is op deze verzamelsite een pagina met boerderij activiteiten, want daar zouden we deze week nog mee bezig zijn. En er is een pagina met Paasactiviteiten. Daar zouden we eigenlijk volgende week mee gestart zijn, tot 9 april. Van de werkjes of van de opdrachtjes, die jullie gedaan hebben, kun je foto’s maken en die mag je dan naar de juf sturen via schoudercom. Dat zouden we heel leuk vinden. Deze foto’s zetten dan weer hier op de site. Zo kunnen we elkaar toch een beetje zien.

Bij kleutersdigitaal heeft een juf uitgezocht welke apps nu gratis zijn en ook educatief. Hieronder is een link hiervoor:

Hopelijk zien we jullie 7 april!

Groetjes juf Melissa en juf Rachel

05 feb 2020 - voertuigen vouwen
Preview foto

03 dec 2019 - Wie zoet is, krijgt lekkers...
Preview foto Wat een verrassing! Sinterklaas vindt ons heel lief :)

30 nov 2019 - Pietengym oefenen
Vandaag had de rommelpiet hetzelfde circuit neergezet als juf Melissa! Dus konden we oefenen voor pietengym, hopelijk krijgen we allemaal ons pietendiploma!!

30 nov 2019 - Rommelpiet
Preview foto Vandaag was toch rommelpiet gekomen en die stouterd.. (malle Pietje) had ook nog de schoenen meegenomen. Dus hebben we met z’n allen een brief naar Sinterklaas gestuurd, en die in de werkkamer neergelegd. We hopen dat de schoenen snel terug zijn!

20 nov 2019 - Sinterklaas werkkamer
Preview foto We zijn dinsdag door de school op zoek gegaan naar de kamer van Sinterklaas. En wat blijkt... hij heeft een werkkamer bij ons op school! Deze kamer is nog een beetje ongezellig, dus we zijn druk bezig met kleuren. Sinterklaas heeft een zitzak bij zijn bureau staan, dus we denken hard na over een andere stoel voor hem.

17 okt 2019 - Afscheid juf Tineke
Vandaag was de laatste werkdag van juf Tineke. Dat moest natuurlijk passend worden afgesloten. We wensen juf Tineke veel plezier. Geniet van je pensioen, juf!

17 okt 2019 - Bezoek aan het Mauritshuis
Gisteren, woensdag 16 oktober, zijn wij naar het museum geweest. We zijn op bezoek gegaan bij Maurits de muis in het Mauritshuis. Hij heeft ons zijn vrienden laten zien (schilderij De Stier) waarop een stier, een koe, schapen en kikker te zien waren. We zijn ook langs zijn vriendin gegaan (schilderij Meisje met de parel van Johannes Vermeer), ze kijkt je altijd aan, waar je ook staat. Daarna zijn we naar een oude vriend van hem geweest (schilderij van Rembrandt, geschilderd door hemzelf). hij had een selfie gemaakt. Daarna mochten we naar het atelier van Maurits en hebben we kleuren gemengd, omdat hij anders zijn schilderij niet af kreeg. Het was een leuke les!

Onderweg hebben we ook nog politie en legervoertuigen gezien, vanwege de boerenstaking. En natuurlijk niet te vergeten traktors, heel veel tractors. Wat een belevenis!

03 okt 2019 - thema China
Preview foto In het kader van het project Wereldfeesten werken bij de kikkers over China. We hebben al rekenspelletjes gedaan over het thema en ook geknutseld en zelfs een schrijfpatroon gemaakt, de kersenbloesem.

Wij hebben een chinees meisje in de klas en zij kwam in echte Chinese kleding. zie foto

03 okt 2019 - Opening van het project
Preview foto Maandag 23 september hebben wij met de hele school het project wereldfeesten geopend.

We hebben gezongen maar ook een muziekworkshop gevolgd.

Hier zie je ons bezig tijdens de workshop.

De rode plastic buizen heten boomwhackers, en hiermee hebben wij muziek gemaakt.

03 okt 2019 - Thuis oefenen
Heeft u thuis een tablet of computer en wilt u leuke, leerzame spelletjes doen met uw kind?

kom dan even langs en u krijgt de inloggegevens van de juf.

30 aug 2019 - Welkom op school
Preview foto Welkom in de klas van de kikkers.

Op maandag, donderdag en vrijdag is juf Melissa in de klas.

Op dinsdag en woensdag is juf Rachel in de klas.

Op sommige dagen krijgen wij ook hulp van juf Anja.

Aan de rechterkant van deze site staat wat algemene informatie over onze klas. Ook zullen wij soms berichtjes via schoudercom sturen of een berichtje op de deur hangen. Vergeet daar niet te kijken!