Groep 4B

16 okt 2018 - Kinderboekenweek 2018
Preview foto Tijdens de kinderboekenweek heeft een aantal leerlingen uit groep 4 B boeken verkocht. Kinderen brachten van thuis boeken mee, om op school via een echte boekenmarkt zelf te verkopen. Alles in het kader van de leesbevordering. Voor de kinderen was het een leerzame en leuke ervaring. De boeken werden onder andere verkocht aan eigen klasgenoten,

06 okt 2018 - Kwinkwijzer
Preview foto Sociaal emotionele ontwikkeling

In onze school maken we gebruik van de methode Kwink. Een leuke methode waarbij kinderen spelenderwijs wordt bijgebracht, hoe je goed met elkaar omgaat. Aan de hand van filmpjes, werkbladen en gesprekken worden de diverse sociale vaardigheden aan de kinderen geleerd.

06 okt 2018 - Verjaardagskalender groep 4 B schooljaar 2018-2019
Preview foto Verjaardagskalender schooljaar 2018/2019 van groep 4 B

06 okt 2018 - Doelen voor rekenen en taal
Preview foto Doelen voor rekenen en taal

Iedere les rekenen en taal en spelling die wordt gegeven heeft een doel. Naar dit lesdoel werken we door het geven van uitleg en opdrachten toe. De doelen worden ook voor de kinderen opgehangen aan een wand in de klas. Dit om voor de kinderen duidelijk te houden aan welke doelen we per vak voor een bepaalde periode werken.

06 okt 2018 - Slakken in de klas
Preview foto Slakken in de klas

In de maand september en oktober zijn de kinderen met het vak biologie bezig geweest met lessen over slakken. We hebben zelfs ons eigen slakkenhuis zie foto in de klas. De kinderen zorgen iedere week goed voor de slakken.

01 okt 2018 - Activiteiten maand oktober
Kindervoorstelling

Op maandag (1 oktober 2018) bezochten de kinderen van groep 4 b samen met de kinderen van de andere groepen 1 t/m 4 de voorstelling: kleine walvis vindt een vriendje.

Van Theatergroep Kaboem was er een voorstelling speciaal voor de jongste kinderen in elkaar gezet rondom het thema vriendschap en geheel in lijn met het thema van de kinderboekenweek.

De kinderen hebben erg genoten van de voorstelling die in 45 minuten in aan hen voorbijtrok.

Kinderenboekenweek

Op woensdag 3 oktober start de kinderboekenweek. Het thema van de kinderboekenweek is vriendschap. In de klas zullen we met lezen en taal extra aandacht besteden aan de kinderenboekenweek. Verder zullen we ook op een creatieve manier uiting geven aan de kinderboekenweek.

REKENEN tafels van één en twee

Met het rekenen zijn we begonnen met het begrip keer - keersom en de tafels.

Met de tafel van 1 zijn we begonnen en zijn bezig met het op allerlei manieren aanbieden van de tafel van 2.