Ds. D.J. Karresschool Peuterschool Karres
 

groep 6

 

In groep 6 zitten 24 leerlingen.

Een gezellige groep.

 

Op dinsdagmiddag heeft onze groep samen met groep 5 zwemles in de Waterthor. Woensdagochtend en donderdagmiddag hebben de leerlingen gymnastiek. 

BERICHTEN

19 mei 2019 - Mauritshuis (Topstukken)
Preview foto Op vrijdagochtend 10 mei is onze groep naar het Mauritshuis geweest. Om 10.15 uur kwamen we bij het museum aan. De groep werd in twee groepen verdeeld. De les ‘Topstukken’ ging over beroemde schilders, zoals o.a.: Rembrandt van Rijn (De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp), Johannes Vermeer (Het meisje met de parel) en Paulus Potter (De stier). De leerlingen kregen bij de schilderijen uitleg van de gids en hebben heel veel indrukken kunnen opdoen. Kortom een heel leuke en leerzame les.

20 apr 2019 - Paaslunch
Preview foto ’s Morgens zijn alle leerlingen naar de gymzaal gegaan. Daar hebben we het Paasverhaal gehoord en verschillende Paasliederen gezongen. Heel sfeervol om zo deze dag met z’n allen te beginnen. De rest van de ochtend hebben de leerlingen in de klas aan allerlei opdrachten gewerkt.

Ook dit jaar had de ouderraad voor een uitgebreide paaslunch gezorgd.

Na de middagpauze stonden de tafels om 12 uur keurig gedekt. Iedereen kon beginnen met de maaltijd; er was genoeg voor iedereen. De kinderen hebben heerlijk gegeten en het was erg gezellig zo met elkaar. Ouderraad…..bedankt.  


13 apr 2019 - Koningsspelen 2019
Preview foto De meeste leerlingen komen gekleed met iets van oranje de klas in met hun BBB (bord, beker en bestek). De tafels worden netjes gedekt voor het Koningsontbijt. Op de instructietafel staat de uitgepakte doos voor het ontbijt en alle leerlingen maken hun ontbijt klaar. Kijkend naar NPO3 live uitzending wordt er ontbeten. Om half 10 opent de koning de Koningsspelen. De leerlingen zingen het lied ‘Pasapas‘ mee en gaan dan met hun spelletjeskaart naar de verschillende klassen waar ze spelletjes kunnen doen. Iedereen is deze ochtend bezig; ze kunnen kiezen uit 33 activiteiten. Een geslaagde dag!! Met dank aan iedereen die zich ingezet heeft op deze dag.

Vooral de Ouderraad voor het halen van de pakketten en het meedoen bij de spelletjes.


18 mrt 2019 - Museum de Gevangenpoort
Preview foto Op 18 maart hebben de leerlingen een bezoek gebracht aan het Museum de Gevangenpoort. Ze hebben een aantal ruimten bezocht in het museum. In deze ruimten werd er verteld over 3 vragen die centraal stonden tijdens dit bezoek.

                       

 - Wie is de baas en bepaalt de regels?

 - Hoe bepaal je waarde?

 - Wat zijn grenzen en hoe bepaal je die?

 

De leerlingen maken kennis met de fictieve planeet Kwiefax en haar bewoners. Modaxy, één van de bewoners van Kwiefax, ontdekt dat het land behoefte heeft aan wetten en regels. In de stad van Vrede en Recht bezoekt hij de Gevangenpoort om te ontdekken hoe hier wetten zijn ontstaan.

 

Onder het kopje 'Fotoalbums' vindt u de bijbehorende foto's. Tijdens het bezoek mocht er niet geflitst worden, vandaar dat de foto's soms vaag zijn. 

 

 


20 dec 2018 - Kerstfeest / Kerstlunch
Preview foto ’s Morgens wordt het Kerstfeest in de gymzaal gevierd met alle leerlingen. Iedereen kijkt aandachtig naar het kerstspel en zingt enthousiast mee. Een mooi begin van deze dag.

Alle leerlingen hebben mooie (kerst)kleding aan. Veel kinderen hebben van thuis een schaal met lekkere hapjes voor de Kerstlunch bij zich. In de loop van de ochtend worden er nog meer hapjes naar de klas gebracht. Genoeg voor iedereen. Tijdens de lunch zitten de kinderen heerlijk te genieten van al dat lekkere eten.  

Ouders, heel hartelijk dank voor uw bijdrage aan deze Kerstlunch.


18 dec 2018 - kerststukjes maken
Preview foto Groep 6a gaat naar het speellokaal op de bovenste verdieping. Als de leerlingen het lokaal binnenkomen, is alles helemaal klaar voor het ‘kerststukjes maken’. Er staan tafels met klei, aluminiumfolie, kersttakken en versieringen. Bij elke tafel staat bovendien een lid van de ouderraad. Alle leerlingen nemen plaats achter de tafels en na een korte uitleg van één van de leden van de ouderraad, kan groep 6 aan de slag. Terwijl de kerstmuziek op de achtergrond zachtjes te horen is, maken de leerlingen vol overgave hun kerststukje. Veel leerlingen hebben ook nog eigen versieringen meegenomen. En……na enige tijd staan er op de tafels mooie kerststukjes. Nu alleen nog met z’n allen op de foto met hun kunstwerk. Ouderraad heel erg bedankt.

05 dec 2018 - Sinterklaasfeest
Preview foto Vandaag heeft Sinterklaas met zijn Pieten de Karresschool bezocht. Na  de ontvangst van de Sint in de speellokalen gingen de leerlingen terug naar de klas. Het uitpakken van de surprises kon beginnen. Wat zal ik krijgen en vooral hoe ziet mijn surprise eruit? Iedereen had er weer heel veel werk van gemaakt en er waren mooie gedichten bij gemaakt. Aan het eind van de ochtend vereerde Sinterklaas en zijn Pieten ook onze klas met een bezoek. De Sint heeft een aantal surprises nader bekeken en was heel tevreden. Aan het eind van het klassenbezoek liet de Sint nog een klassencadeau achter.  Iedereen ging voldaan om 12.15 uur naar huis na een spannende ochtend.

01 nov 2018 - Toneelvoorstelling 'Gouden Bergen'
Preview foto Op 30 oktober zijn de groepen 5 en 6 naar een theatervoorstelling geweest.

Het toneelstuk ging over twee vrienden.

 

Een goede vriend is een lot uit de loterij!

Arie en Larry zijn al jaren bevriend. Ze hebben geen geheimen voor elkaar. Tot ze allebei een brief krijgen van de loterij. U heeft gewonnen staat erop en strikt persoonlijk.


05 okt 2018 - Dierendag
Preview foto Het was in de klas een gezellige bedoeling op dierendag. Wat heb jij een leuke dierenknuffel bij je? Ah, mag ik hem even knuffelen? Wat is die schattig? Jammergenoeg hadden niet alle kinderen een knuffel meegenomen. Maar voor de leerlingen die wel een knuffel hadden meegenomen, was het wel lekker werken met je knuffel in de buurt.

04 sep 2018 - tafels oefenen
Het is belangrijk dat de leerlingen de tafels kennen.

Op deze site kunnen de leerlingen de tafels oefenen.

 

Op deze site kun je direct tafels oefenen.