Groep 7

Welkom op de pagina van groep 7!

Een gezellige klas van 24 kinderen waarin er in een leuke sfeer hard gewerkt en veel geleerd wordt.

Gedurende dit jaar proberen we via deze pagina iedereen op de hoogte te houden van onze activiteiten en belevenissen in de vorm van foto's en berichten.

Aan de rechterkant is ook de agenda te vinden.

Tot gauw!

BERICHTEN

04 jul 2020 - Corona en Verkeersexamen
De laatste bijdrage aan de website is al weer van een tijdje geleden. Van januari toen we natuurkundige proefjes in de klas deden om precies te zijn. Corona heeft het jaar voor

een groot deel in de war geschopt. Door vrijwel alle activiteiten kon een streep en ook naar school gaan was er helaas een tijdje niet bij. Natuurlijk is er thuis wel doorgewerkt, maar dat is niet te vergelijken met de situatie in de klas. We hebben er het beste van gemaakt. De afgelopen weken hebben we gemerkt hoe fijn het is om met elkaar in de klas en aan het werk te zijn. 

Tijdens de afgelopen weken hebben we wel het theoriegedeelte van het verkeersexamen gedaan. En allemaal geslaagd!! Een mooie prestatie!!

Het praktijkgedeelte is verplaatst naar volgend schooljaar. Nu zijn we in de klas bezig om alle vakken zo goed als mogelijk af te ronden. Voor nu is het examen een leuke opsteker geweest!


21 jan 2020 - Proefjes
Preview foto Vorige week hebben we wat natuurkundige proefjes gedaan.

Met allerlei materialen zijn we in groepjes aan de slag gegaan om naar aanleiding van instructiebladen te voorspellen wat er gaat gebeuren, het daadwerkelijk uitvoeren en dan kijken of we kunnen verklaren wat we gezien hebben.

Een wonderlijk, gezellig en leerzaam middagje.

Hieronder en rechts van de pagina wat foto's.


20 dec 2019 - Kerst
Preview foto De afgelopen weken stonden in het thema van Kerst. De lampjes en onze gemaakte kerststerren en skylines maakten het erg gezellig. We hebben verhalen verteld, gezongen, kerststukjes gemaakt, een mooie viering gehad en lekker gegeten met z'n allen. Hieronder en aan de rechterkant van de pagina wat foto's van de afgelopen week.

Nu is het tijd voor een welverdiende vakantie! Tot 6 januari!


17 dec 2019 - Museon en Engels
Preview foto Een aantal weken terug zijn we naar het Museon geweest voor een lesje media en robots. We zijn aan de slag gegaan met het programmeren van zogenaamde cubelets. Hoe kunnen we deze laten bewegen en weer stoppen? Laten branden en het lampje weer uit laten gaan? Daarnaast hebben we ook de "achterkant" van een website bekeken. Hoe kun je de inhoud van zo'n pagina online veranderen en welke mogelijkheden zijn er daarin?

In dit album ook wat foto's van een leuke coöperatieve activiteit bij de Engelse les. Het plezier bij de kinderen spatte er van af. Leuk om te zien.

In het album hieronder en rechts vindt u de foto's.


13 dec 2019 - Sinterklaas
Preview foto Na lang in spanning afwachten was het 5 december dan eindelijk zover. Sinterklaas!

En het uitpakken van de surprises die we voor elkaar gemaakt hebben. Nadat de surprises allemaal uitgepakt waren en alle rommel enigszins was opgeruimd, hebben we ook nog iets voor de Sint opgevoerd.

We hebben met elkaar een ontzettend gezellig ochtend gehad.

In het album hieronder en aan de rechterkant van de pagina wat foto's.


18 okt 2019 - Werkweek dag 5
Preview foto Iets later opstaan, lekker ontbijten, tassen inpakken en een gezamenlijke afsluiting in het Mammoethuis. 
Onze werkweek zit er op. Wat hebben we een topweek gehad!

Nu lekker nagenieten en uitrusten in de vakantie.

In een klein albumpje hieronder en rechts nog wat bonusfoto's.

28 oktober weer lekker fris aan de slag in de klas.

Fijne herfstvakantie!


17 okt 2019 - Werkweek dag 4 deel 2
En hier het tweede album van vandaag!

17 okt 2019 - Werkweek dag 4
Preview foto De dag van de grote fietstocht! Wat hebben we veel gezien, geleerd en beleefd. Dit allemaal met prachtig weer in een gezellige sfeer. Deze leuke dag hebben we afgesloten met een gezellige bonte avond. Omdat we zoveel gedaan hebben, staan er voor vandaag 2 fotoalbums klaar. Lekker veel foto's dus. Voor het uitgebreide verslag verwijzen we ook deze keer naar de pagina van groep 8.

Tot morgen! Maar dan live in Den Haag!


16 okt 2019 - Werkweek dag 3
Preview foto Ook dag 3 zit er op. Een dag in het teken van de prehistorie.

Verschillende workshops en de hele dag buiten. Voor een verslag verwijzen we weer naar de pagina van groep 8. Hieronder en rechts weer een heleboel foto's.

Tot morgen!


15 okt 2019 - Werkweek dag 2
Preview foto Wat hebben we een leuke en drukke dag gehad! Veel buiten geweest, buiten gewerkt en buiten ontdekt. Lekker gegeten en geboft met het weer. Hieronder en hiernaast weer een boel foto's. Voor een verslag verwijzen wij weer naar de pagina van groep 8. 
Tot morgen!

14 okt 2019 - Werkweek dag 1
Preview foto De eerste dag van de werkweek zit er op.

In het album hieronder en aan de rechterkant een heleboel foto's van deze leuke dag. Voor het verslag verwijzen wij naar de pagina van groep 8.

Tot morgen!


12 okt 2019 - Museon Werkweek
Preview foto Komende week is het zo ver! Dan gaan we op werkweek in het mooie Drenthe.

In de klas hebben we al veel besproken en verteld. Afgelopen week hebben we nog een voorbereidende les in het Museon gehad. We hebben er zin in!

Zie hieronder en rechts van de pagina voor wat foto's van de les in het Museon.


12 okt 2019 - Jubileum 90 jaar
Preview foto De afgelopen 3 weken stonden in het thema van het 90-jarig bestaan van onze school! Vrolijke slingers en ballonnen sierden de school. Onder leiding van de Klankenkaravaan hebben we workshops gevolgd die in het teken stonden van muziek. Op dag 1 hadden we de openingsworkshop met een uitvoering op het veld. Tussendoor waren er verschillende activiteiten in het teken van een werelddeel, bij ons was dat Afrika (zoals Afrikaanse dieren tegen de achtergrond van een ondergaande zon) met afgelopen vrijdag een spetterende afsluiting.

Iedere groep kreeg een workshop die leidde tot een voorstelling in de gymzaal. In verschillende optredens hebben we een wereldreis gemaakt. Onder bezielende en enthousiaste leiding hebben wij in groep 7 djembe gespeeld. Wat een gezellige en leuke dag was het! Zie onderaan en rechts van de pagina voor een heleboel foto's van de afgelopen weken.


27 sep 2019 - Robotica
Preview foto Dit jaar gaan we in groep 7 met robotica aan de slag. Iedere maand een challenge / lesje wat dan uiteindelijk aan het eind van het jaar zal leiden tot de Robot Spelen in Ahoy in Rotterdam. Daarover later meer.

Deze week hebben we onze eerste challenge opgepakt. We kregen allemaal een pakketje (in verslavend bubbeltjesplastic)  met materialen met als opdracht daar een bewegend robotje van te maken. Alles moest goed aan elkaar en op elkaar bevestigd worden met plakkertjes en schroefjes. Ook de stroomkring moest kloppen. En dan maar gewoon proberen. Wat hebben we er enthousiast en ontdekkend aan gewerkt. En wat een leuke resultaten. Later gaan we onze robot nog een beetje upgraden.

Zie hieronder en rechts van de pagina de foto's.


26 aug 2019 - Eerste schooldag
Na 6 weken vakantie is het altijd weer een beetje spannend om te gaan beginnen.

Op de eerste dag nog geen gym. Dat hebben we dit jaar op woensdag en donderdag.

Het wordt een prachtig jaar waarin we veel dingen gaan leren en beleven.

We hebben er weer zin in!