Groep 8

BERICHTEN

17 okt 2019 - Werkweek groep 7 en 8, dag 4
Vandaag staat dè fietstocht op het programma. Pffffff wat zullen we moe worden en wat moeten we ver!!!

Na een stevig ontbijt stappen we op onze fiets en fietsen we naar het laagste punt van Drenthe, gelijk daarna stoppen we bij een biologische melkveehouderij. We hebben de stal bekeken, we hebben in de melkput gestaan en er waren ook kalfjes die pas net geboren waren. 

Vervolgens zijn we naar Wapserveen gefietst waar we de klok hebben geluid. 

Zo gaandeweg blijkt dat fietsen toch best leuk te zijn. We zijn mooie natuurgebieden doorgefietst waar we Schotse Hooglanders hebben gezien, we zijn even voor ze afgestapt zodat we ze goed konden zien en ze niet lieten schrikken.

Vervolgens zijn we door gefietst naar de zandvlakte waar we een heleboel vuurstenen gevonden hebben. Hier hebben we ook heerlijk geluncht in het zonnetje.

Na de lunch vervolgden wij onze fietstocht richting het hunebed.

Na het hunebed zijn we weer teruggekeerd naar Wilhelminaoord. 

Na de enorme fietstocht van 35 kilometer staan er patatjes en hamburgers op het menu en daarna nog een ijsje.

Nadat we na het avondeten nog in onze boekjes hebben gewerkt staat dan eindelijk de bonte avond op het programma. Er waren optredens waarin werd gedanst, gezongen en zelfs een gedicht werd voorgedragen. Daarna hebben we lekker met z'n allen gedanst.

Het was een leuke dag en avond waarvan we erg moe zijn geworden, gelukkig mogen we morgen een beetje langer in bed blijven liggen.

Als we wakker worden moeten we nog wel even flink opruimen voordat we de bus in stappen en weer terug komen. Tot morgen, voor jullie het weten zijn we er weer!

Het was een top week!

De foto's staan op de groepspagina van groep 7.


16 okt 2019 - Werkweek groep 7 en 8, dag 3
Goede morgen, frisse morgen, welkom in de prehistorie.

Vandaag hebben we de hele dag in het prehistorische dorp doorgebracht. 

De dag begon als alle dagen in de eetzaal met een ontbijt, maar al snel werd 2019 verruild voor een dag in de prehistorie. 

Zowel 's morgens als 's middags mochten we een activiteit kiezen die met de prehistorie te maken had, het werd een heerlijk zonnige prehistorische dag met verschillende activiteiten naar keuze.

We hebben de prehistorische mode leren kennen, waarbij we geheel gekleed in een prehistorische kostuum trechterbekers hebben geboetseerd.

We hebben prehistorische speren gemaakt van vuurstenen. We hebben geleefd als jager-verzamelaar waar we met pijl en boog geschoten hebben en armbanden maakten. We hebben brons gegoten waarbij we een figuur naar keuze mochten maken.

Ook hadden we een kookploeg die er op geheel prehistorische wijze voor zorgde dat wij 's avonds allemaal konden eten in het vuurhuis.

We hebben heerlijke soep gegeten, kippenbouten, pannenkoeken en als toetje een appel. 

Na het avondeten stapten we terug in 2019 en hebben we nadat we in onze werkweekboekjes hebben gewerkt, nog een avondspel gedaan.

Ondanks de regen 's avonds, hebben we toch het smokkelspel gespeeld waarbij de kinderen muntstukken van de ene kant naar de andere kant van het bos moesten smokkelen zonder daarbij gesnapt te worden door de douane.

Nu liggen we heerlijk in bed te slapen en regent het hard buiten. Alle regen die nu valt, valt morgen in ieder geval niet meer als we onze fietstocht maken.

Tot morgen.

De foto's van de dag 3 zijn op de groepspagina van groep 7 te vinden.


15 okt 2019 - Werkweek groep 7 en 8, dag 2
De tweede dag begon zonnig, we hebben de hele dag geboft met het weer. Op een enkel buitje na, is het de hele dag droog en zonnig geweest. 

Na een lekker ontbijt zijn we uiteen gegaan in drie groepen, twee groepen gingen sporen zoeken en één groep ging slootdiertjes zoeken.

De groepen die sporen gingen zoeken hebben veel gevonden; pootafdrukken van dieren, haren van reeën, de slaapplek van de ree, een dassenburcht, aangevreten zaden en kikkers. De groep van de slootdiertjes vond vreemd genoeg geen kikkers of padden. Wel hebben zij een klein snoekje gezien, een larf van een libelle, een wandelende watertak en een heleboel andere verschillende kleine waterdiertjes en een hele bijzondere spin. Zowel de gevonden kikkers als de spin zijn bij de foto's goed te zien. 

Tussen de middag hebben we lekker gegeten en werden we getrakteerd op een kroket. Na de heerlijke lunch zijn we met z'n allen op de fiets het bos in gegaan. Daar hebben we de boswachter 's middags flink geholpen. We hebben kleine boompjes omgezaagd en geknipt. Ons harde werken werd beloond met warme chocolademelk of thee met een lekkere koek.

Na het zagen zijn we weer op de fiets terug gegaan en hadden we even vrije tijd. Veel kinderen hebben prachtige hutten gemaakt in het bos op het terrein.

Daarna was het tijd voor een lekker avondmaal en hebben we nog een avondspel in het bos gespeeld; levend stratego.

Na het spel was er nog tijd voor wat drinken en iets lekkers en vervolgens zijn we moe van alle indrukken op tijd naar ons bed gegaan.

Morgen staat ons een drukke dag te wachten, een hele dag in de prehistorie.

Tot morgen.

De foto's zijn te zien op de pagina van groep 7.

 


14 okt 2019 - werkweek groep 7 en 8, dag 1
Na een lange reis kwamen we aan in Wilhelminaoord. Onderweg werden we getrakteerd op een stoet van stakende boeren. Gelukkig reden de boeren aan de andere kant van de weg en bereikten wij zonder vertraging onze eindbestemming.

Na een heerlijke lunch in de eetzaal zijn we onze slaapzaal in orde gaan maken. Zelf je bed opmaken blijkt nog een hele kunst te zijn. Gelukkig waren er een boel meesters en juffen met ervaring en bleek deze klus toch zo geklaard te zijn.

Nadat we geïnstalleerd waren, hebben we het terrein verkend. Het prehistorisch dorp en de slagtanden van de mammoet waren indrukwekkend. Ook hebben we een selfie gemaakt met de wildcamera. Voor de wildcamera hebben we wat lekkers neergelegd, we hopen dat we vannacht "beet" hebben en dat er morgen een dier te zien is op de beelden.

Aansluitend aan de verkenning zijn we het bos in gegaan, daar hebben we een flinke wandeling gemaakt en daarna mochten we slootje springen, de één haalde de overkant net wat droger dan de ander. Bij thuiskomst was er gelukkig een warme douche.

Daarna was het tijd voor het avondeten, wat hadden we een trek gekregen. Er stond rijst met een lekkere saus op het menu, daarbij werd kroepoek geserveerd en een gezonde omelet. Als afsluiting kregen we yoghurt met vruchtjes.

Na het eten hebben we in onze werkboekjes gewerkt en daarna hebben we naar een spannend verhaal geluisterd in het vuurhuis, waar een heerlijk vuurtje brandde en waar samen door de brandende kaarsen een gezellige sfeer hing.

Na het verhaal was er nog tijd voor wat drinken en koek en gingen we daarna moe maar voldaan naar ons bed.

De foto's van de eerste dag zijn te vinden op de pagina van groep 7!

Tot morgen!


04 okt 2019 - Project Afrika
Afbeeldingsresultaat voor afrika

In het kader van het project Wereld feesten werken wij in groep 8 over Afrika.

Het project werd geopend met een muzikaal optreden van alle groepen waarbij we gebruik maakten van een boomwhacker. We hebben de topografie van Afrika in twee delen bekeken en geleerd; Noord-Afrika en Zuid-Afrika.

Ook hebben we in groepjes een land in Afrika uitgekozen, over dit land hebben we informatie gezocht. Deze informatie hebben we verwerkt op een poster en daarna hebben we dit gepresenteerd.

De afsluiting zal ook weer een muzikaal tintje hebben.

Tijdens het project zijn we ook nog bezig geweest met de werkweek, als het project is afgerond vertrekken wij naar Wilhelminaoord!

 


27 aug 2019 - Nieuw schooljaar
Preview foto Beste ouders en kinderen van groep 8,

 

Maandag 2 september start het nieuwe schooljaar. Wij hopen dat jullie een fijne zomervakantie hebben gehad en dat jullie er weer zin in hebben. Wij in ieder geval wel!

Wij gaan er een heel fijn schooljaar van maken.

Juf Elly is er op maandag, dinsdag en woensdag, op donderdag en vrijdag is juf Renate er.

Wij hebben gymnastiek op woensdag en op donderdagmiddag.

In plaats van de individuele kennismakingsgesprekken heeft groep 8 op maandag 9 september van 16.30 tot 17.30 een informatiemiddag voor ouders. Wij hopen u dan allemaal te zien!

 

groetjes,

juf Elly en juf Renate