Groep 8B

Welkom op de groepspagina van groep 8B!

Groep 8B is een gezellige en leuke groep waarin hard en goed wordt gewerkt. En natuurlijk hebben we ook veel plezier.

Op deze plek zullen regelmatig berichten, nieuws en foto's verschijnen.

Ook de agenda is hier terug te vinden.

Neem dus regelmatig een kijkje.

We gaan er een prachtig jaar van maken!

18 jan 2019 - Klimaatstudio
Preview foto Deze week zijn we naar het Museon geweest voor de les "Klimaatstudio". Hoe zit het met die klimaatverandering en wat is de invloed van ons mensen daar op?

In tweetallen zijn we eerst op onderzoek gegaan om van alles te ontdekken over het klimaat op 3 plekken in de wereld. Nederland, Kenia en Kiribati. Hierna was het tijd om vragen te formuleren. Deze vragen vormden de basis voor onze eigen tv-uitzending in de vorm een setting die doet denken aan De Wereld Draait Door. Compleet met redacteur, cameraman, filmpjes, jingles, presentator en wij als deskundigen aan tafel. Ook het publiek werd er bij betrokken. Het was een leuke en interessante ochtend.

Hieronder en aan de rechterkant van de pagina een linkje naar de foto's.

20 dec 2018 - Kerst
Preview foto De afgelopen weken stonden in het teken van Kerst. De klas was gezellig versierd en we hebben veel gezongen. 18 december hebben we hele mooie kerststukjes gemaakt. Een groot dankjewel aan de Ouderraad!

20 december hebben we met elkaar in de gymzaal het Kerstfeest gevierd. Daarna was het tijd om in de klas nog wat te zingen en lekker te smullen van het meegenomen eten en drinken. Alle ouders weer bedankt voor al het lekkers!

Het was een gezellige maand waarin er ook weer hard gewerkt is. Tijd voor een welverdiende vakantie! Hieronder en in de link aan de rechterkant van de pagina nog wat foto's van de afgelopen periode.

Iedereen fijne feestdagen gewenst, pas op met vuurwerk en tot 7 januari!

11 dec 2018 - Sinterklaas
Preview foto Op woensdag 5 december hebben we met de hele school het Sinterklaasfeest gevierd. Nadat we de Sint feestelijk onthaald hadden in de speelzaal, was het tijd om weer naar de klas te gaan. Daar stonden de surprises klaar om uitgepakt te worden. Met knallende ballonnen, scheur- en zoekwerk en veel gezelligheid hebben we de ochtend besteed. Onverwacht kwam Sinterklaas toch nog even bij ons langs in de klas en konden we hem zelfs verleiden om een rondje "Meester zegt" mee te spelen.

Zie de link hieronder en aan de rechterkant van de pagina voor wat foto's.

30 okt 2018 - Wie heeft toch die schatkist gestolen?
Preview foto Het is ons laatste jaar op de basisschool. Dan is het best leuk om alvast een beetje te proeven aan de middelbare school. Letterlijk en figuurlijk.

Vandaag hebben we wat scheikundige proefjes. Kun je kleuren op een papiertje in een half uur laten verplaatsen zonder er aan te komen? Hoe reageren bepaalde vloeistoffen met elkaar? En wie heeft toch die schatkist gestolen? Was het de bakker, de banketbakker of toch die verdraaide turner? Dylan Voorn zei dat je banketbakkers nooit kunt vertrouwen......... Met wat proefjes kwamen we erachter.

Je had gelijk Dylan! Toevallig natuurlijk hè. Niks tegen banketbakkers! :-)

19 okt 2018 - Voorlezen bij groep 3
In het kader van de Kinderboekenweek hebben vrijdag 12 oktober een klein half uurtje voorgelezen bij de groepen 3. Goed gelezen, plaatjes laten zien en zielfs vragen stellen over het verhaaltje. Goed gedaan!

18 okt 2018 - Uitje naar de boomgaard
Op 4 oktober zijn we met de groepen 8 op uitnodiging naar de boomgaard geweest. Nadat we met de bus bij park Uithof waren afgezet, kwamen we via een fijne wandeling door het mooie natuurgebied bij de boomgaard aan.

Daar hebben we na een korte uitleg een klein uurtje appels en peren geplukt. Met ons zelfgeplukte fruit en een gezonde blos op onze wangen gingen we rond 11.00 weer richting school. Het was een geslaagd uitje met prachtig weer.

25 aug 2018 - Start nieuwe schooljaar
Preview foto Na een warme zomervakantie zijn we hopelijk allemaal weer goed uitgerust om weer aan de slag te gaan. Komende week starten we weer met een nieuw schooljaar. Groep 8!

Het lokaal is er klaar voor. En wij vast en zeker ook.

Het wordt een hartstikke leuk jaar!

Tot maandag!