Kikkers (1-2B)

Welkom bij de kikkers!

Op deze site laten wij zo veel mogelijk zien waar we in de klas mee bezig zijn.

Aan de rechter kant van de site vindt u een kopje met algemene informatie van de klas. Ook kunt u hier de agenda vinden met komende activiteiten.

Neem dus af en toe even een kijkje!

20 dec 2018 - Kertviering
Vandaag hebben we met elkaar het kerstfeest gevierd. Eerst hebben we gekeken naar het kerstspel in de gymzaal en hebben we liedjes gezongen. Daarna hebben we met elkaar gegeten in de klas. Hieronder ziet u de foto's

29 nov 2018 - kruidnootjes bakken in de klas
Vandaag hebben we kruidnootjes gebakken met de kinderen. Eerst bakjes vouwen en toen het deeg gemaakt. Daarna hebben we er zelf nootjes gemaakt en hebben de juffen het afgebakken. mmmmm en dan lekker smullen

28 nov 2018 - rommelpiet
Vandaag was rommelpiet langsgeweest... oei oei oei, wat een rommel had hij gemaakt. En hij was ook nog eens een beetje stout geweest, want hij had de cadeautjes van Bradley en Ronailys in de verkeerde schoenen gestopt... Gelukkig heeft nu iedereen het goede cadeautje en zijn we erg blij ermee.

26 nov 2018 - Sinterklaas
Sinterklaas is al weer even in het land en wij zijn al druk bezig met de versiering voor het feest op 5 december. Ook oefenen wij alvast wat Sinterklaas liedjes omdat wij dinsdag 27 november onze schoen mogen zetten op school. Hopelijk komen er geen rommelpieten langs dit jaar!

Tijdens de gym oefenen wij klimmen als echte pieten. Hieronder zijn wat foto's te vinden van het oefenen. Op vrijdag 30 november hebben wij ECHTE pietengym en mogen alle kinderen verkleed als piet naar school komen.

01 nov 2018 - bezoek Muzee Scheveningen
Vandaag hebben wij een bezoek gebracht aan het museum "Muzee" in Scheveningen. We werden met de bus opgehaald en hebben daarna even snel wat gegeten voordat we het museum in gingen. In het museum hebben we schilderijen, boten en schelpen en zeedieren gezien.

12 okt 2018 - kinderboekenweek
Het thema van de kinderboekenweek is vriendschap. We hebben geleerd welke bekende vriendjes er zijn. Zoals bijvoorbeeld: Woezel & Pip, Moffel en Piertje, Nijntje en Nina en nog veel meer. Ook hebben we het gehad over wie onze vriendjes zijn. En hebben we voor elkaar vriendschapsarmbandjes gemaakt.

Natuurlijk hebben we ook veel boeken gelezen. Niet alleen de juf heeft voorgelezen. Ook kwamen er kinderen uit groep 7 bij ons in de klas om voor te lezen.

Vrijdag 19 oktober hebben we zelfs een boekenmarkt op school en zijn alle ouders welkom om deze met hun kind te bezoeken. Om 13.30 uur zijn de kinderen vrij en hebben tot 15.00 uur de tijd om de markt te bezoeken.

20 sep 2018 - De eerste weken
Inmiddels zijn we alweer een paar weken bezig. We hebben al veel gedaan. We hebben de regels geleerd en hebben al hard gewerkt. Binnenkort start het eerste thema van dit jaar: "vriendschap". Over dit thema zullen wij dus binnenkort wat meer laten.