Groep 2B

BERICHTEN

12 jul 2021 - Recyclen
We hebben met elkaar veel afval ingezameld. Na het maken van een kunstwerk van afval en het spelen in onze winkel met afvalmaterialen, zijn we nu langzaam onze groep aan het opruimen voor de zomervakantie. En wat kunnen we nu beter met het afval doen, dan het naar de recyclingcontainers brengen. Vanochtend hebben we al het afval gesorteerd in tassen en vanmiddag zijn we op pad gegaan naar de containers. De kinderen hebben alles netjes in de juiste container gegooid. Als beloning kregen de kinderen een lekker ijsje!!.

En nog een paar actiefoto's van vandaag!!!


01 jul 2021 - Woensdag 30 juni
Vanwege het slechte weer zijn we helaas niet naar de kinderboerderij geweest. Om toch een feestelijk tintje te geven aan deze ochtend hebben wij in de klas leuke activiteiten gedaan. Van klei hebben de kinderen een mooi kunstwerk gemaakt en zelf broodjes gebakken. 

Als afsluiting kregen de kinderen watermeloen en een ijsje.


24 jun 2021 - Waterfeest
Ondanks dat het geen 30 graden was, hebben wij een hele leuke ochtend gehad. We hebben verschillende spellen gespeeld op het veld. We zijn verwend met appel, watermeloen en een ijsje door de ouderraad. Als afsluiter hebben we visjes en eendjes gevangen en met onze waterpistolen gespeeld. 

11 jun 2021 - Insectenhotel bouwen
Beste ouders,

Vandaag was de grote dag, we hebben eindelijk ons insectenhotel gebouwd. 

Vanochtend heeft juf Ruth alle materialen, die wij met elkaar hebben ingezameld, naar de tuin van Middin gebracht.

Hier gingen wij vandaag met elkaar aan de slag. In drie rondes hebben de kinderen verschillende onderdelen voor het hotel gemaakt. Steeds als dit klaar was, stopte de kinderen dit in de pallet die dient als basis voor het hotel. Op deze manier heeft iedere groep zijn eigen etage van het hotel gebouwd. De hele dag kregen wij bezoek van de andere groepen, die kwamen kijken hoe hard wij aan het werk waren. Aan het eind van de middag hebben we de pallet helemaal gevuld met bamboe, stro en klei en werden de pallets op elkaar gezet. Na een dag hard werken was het hotel klaar. De eerste bewoners diende zich al snel aan, een mier, spin en lieveheersbeestje wonen er nu al. Voor het harde werken hebben alle kinderen een ijsje gekregen en ging iedereen moe, maar voldaan naar huis. De juffen zijn heel trots op alle kinderen en het mooie hotel dat zij gebouwd hebben.


31 mei 2021 - Thema bouwen
Na de meivakantie zijn we gestart met het thema bouwen. Er wordt flink getimmerd en gebouwd in de klas. 

31 mei 2021 - Zonnebloemen
Afgelopen vrijdag zijn de kinderen zonnebloemen gaan planten in de tuin van Middin op het terrein van Spark.

Als het zonnetje blijft schijnen en er af en toe wat regen valt, kunnen we over een tijdje zien, welke zonnebloemen er het hoogst zijn geworden.


28 apr 2021 - Koningsspelen

16 mrt 2021 - Bakker
Donderdag hebben wij het thema bakker afgesloten met heerlijke appeldonuts. De kinderen mochten een schrijf appel versieren met verschillende soorten fruit en een beetje slagroom. De kinderen hebben gesmuld!

Vanaf maandag 15 maart starten wij met het thema lente. Er staan alweer veel leuke activiteiten op ons te wachten. We beginnen met de kriebelbeestjes en de bloemen.

 


10 feb 2021 - Sneeuwpret
Beste ouders,

Wat fijn om weer op school te zijn en elkaar weer echt te kunnen zien. 

En wat boffen we met die heerlijke sneeuw. We hebben allemaal goed ingepakt met de slee gereden en sneeuwballen gegooid. 

In het album vindt u de foto's van onze sneeuwpret.

 

 

 


04 dec 2020 - Sinterklaasfeest
Vandaag was de dag waar we lang naar uit hebben gekeken. Sint en zijn Pieten waren op school en niet zomaar, ze hadden op school geslapen.

In de gangen stonden nog de tenten met slaapzakken en Sint had zelfs nog lekker ontbeten voor onze deur.

Om 9.30 uur mochten wij op bezoek bij Sint in de gymzaal.  We hadden een dansje geoefend en Sint danste ook met ons mee. Knap hoor Sint!

In onze klas stond een groot pakket met hierin voor iedereen een mooi cadeau. Wij wensen iedereen veel plezier met het cadeau en een fijne Sinterklaas!


01 dec 2020 - Pietengym

25 nov 2020 - Rommelpiet op bezoek
De rommelpiet is langs geweest in onze klas en hij heeft weer flink zijn best gedaan dit jaar.

De hele klas stond op zijn kop en zelfs het digibord was ingepakt.

De kinderen hebben heel hard gewerkt om alles op te ruimen.

Als beloning had Sint cadeautjes in de klas achtergelaten, maar we kwamen er 12 tekort. Na een zoektocht langs alle klassen en een telefoontje naar Sinterklaas hebben we gelukkig alle cadeautjes gevonden. 


15 nov 2020 - Afsluiting thema Herfst
Beste allemaal,

Als u dit leest hebben wij het thema HERFST alweer afgesloten. Hopelijk was u aanwezig bij het optreden van de kabouters uit onze klas. We hebben veel geoefend om het lied te leren en zoals u heeft gehoord is dit goed gelukt.

We hebben verschillende activiteiten gedaan, zoals het maken van lampionnen, baarden plakken, scheerschuimen om de schrijfmotoriek te stimuleren en nieuwe woorden geleerd.

Wouter Kabouter heeft inmiddels zijn examen gedaan en maandag horen wij of hij hiervoor geslaagd is. 

 

 


01 nov 2020 - Herfst met Wouter de Kabouter
Onze klas heeft inmiddels een ware metamorfose ondergaan en is veranderd in een herfstachtige omgeving. De kinderen hebben spinnen en eikels gevouwen en deze in de boom bij de ingang van onze klas opgehangen. De huishoek is nu een grote paddenstoel, waarin de kinderen verkleed als kabouter, zelf herfstsoep kunnen koken. Spinnen horen natuurlijk ook bij de herfst en de zelfgemaakte spinnenwebben met een "echte" spin erin staan al in onze klas.

Donderdag hebben wij bezoek gekregen van Wouter Kabouter:het kabouterjongetje. Wouter is 's nachts in onze klas langs geweest en had een spoor achtergelaten van voetstappen, aarde en dennenappels. Behalve dit spoor lagen er een kaboutermutsje en twee briefjes. Na het lezen van deze briefjes bleek dat Wouter examen moet doen. Dit examen moet hij halen om en volwassen kabouter te worden en een baard te krijgen, zoals alle kabouters hebben. Hiervoor moet hij nog veel leren en hij heeft onze klas uitgekozen om hem hierbij te helpen. De kinderen hebben nu een herftsttuin voor hem gemaakt, waar zijn kabouterhuisje kan staan. Hierin kan hij de komende twee weken logeren en veel leren over de natuur. We hebben Wouter helaas nog niet gezien, maar we hebben wel een aantal foto's kunnen maken van zijn bezoekjes aan de klas. De kinderen en de juffen zijn erg benieuwd of we Wouter in het echt gaan ontmoeten.......!  

 


16 okt 2020 - Afsluiting thema dinosaurussen
Het eindresultaat van de dinosaurus van papier maché is goed gelukt, kijkt u maar even in het fotoalbum. Hij heeft een mooi plekje gekregen in de hal van de school. De kinderen hebben hard gewerkt aan verschillende dinosaurussen van mozaïek, brooddeeg en hout. Donderdagmiddag hebben we op spectaculaire wijze afscheid genomen van het thema. Voor de school heeft er een vulkaanuitbarsting plaatsgevonden en de dinosaurussen zijn onder het lava verdwenen.

Na de vakantie starten we met het thema HERFST.  Wanneer u tijdens een zonnige boswandeling nog materialen tegenkomt voor onze herfsttafel, ontvangen wij deze graag.

Wij wensen jullie allemaal een fijne vakantie.


04 okt 2020 - De dinosaurussen zijn gearriveerd in onze groep!
Hallo vaders, moeders en verzorgers,

Sinds twee weken staat onze groep in het teken van DINOSAURUSSEN!.

Er is door de kinderen een ei in onze groep gevonden, maar wat zit er in het ei??

De kinderen hebben het ei in een warm nest gelegd om deze uit te broeden.

Er gebeurde echter weinig en na twee dagen lag er een briefje in het nest van de Archeoloog.

Hierin stond dat het ei in het water moest worden gelegd om uit te komen.

En na drie dagen wachten is onze dino Max uit het ei gekomen. Het was dus toch een dino-ei.

Nu woont Max in onze groep in de mooie dinogrot samen met de andere dino's.

In de kring zijn we hard aan het oefenen met de themawoorden en wij merken dat er thuis ook regelmatig geoefend wordt, want de kinderen kennen de nieuwe woorden al goed. Fijn!

Afgelopen week zijn we begonnen met het maken van een grote dino van papier-mache en hebben we van stukjes hout een mooie dino getimmerd. In het fotoalbum zien jullie een aantal resultaten. Komende twee weken gaan we nog verder met dit thema, want er valt nog genoeg te ontdekken over de dinosaurussen. 


20 sep 2020 - De eerste drie weken school!
De eerste drie weken school zijn alweer voorbij. Wat is het snel gegaan. De kinderen hebben inmiddels kennisgemaakt met de juffen,elkaar en de nieuwe klas. Er is door de kinderen al veel in de hoeken gespeeld en veel materialen zijn al uitgeprobeerd. Volgende week starten we met het thema Dino's in de klas.

Zie de foto's voor een indruk van de eerste drie weken. 


10 sep 2020 - We zijn weer begonnen
Welkom op de pagina van onze klas.

Via deze pagina willen we  jullie op de hoogte houden van al onze avonturen in groep 2B.


Op maandag, dinsdag en donderdag is juf Ruth aanwezig en op woensdag tot vrijdag juf Marianne. 

Juf Anja geeft op sommige dagen ook extra hulp aan de klas.

 

Om de week krijgen we op dinsdag middag gym van meester Matthijs. De andere week zal juf Ruth op de maandag middag gym geven. Zorg ervoor dat uw kind gymschoenen heeft. 

 

We gaan dit jaar hard aan de slag en maken er een mooi jaar van!

Foto's volgen snel.

 

groetjes de juffen