Groep 4A

BERICHTEN

07 dec 2020 - Nieuws uit de klas - 2
Beste ouders, 

We zitten alweer in de laatste maand van het jaar. Deze maand staat gepland vol met leuke festiviteiten. Wij hebben naast het werken al veel leuke dingen gedaan! Hierbij een kort verslag:

 

Met de handvaardigheidjuf zijn wij weer erg creatief bezig geweest. Zo hebben wij zelf helikopters gemaakt van papier. Eerst hebben we met de 'helikopters' uit de esdoornboom getest hoe de propeller nou precies werkt. Daarna zijn we zelf aan de slag gegaan.

Tijdens de Sinterklaas periode hebben wij ook een nieuw vervoersmiddel voor de Sint mogen ontwerpen. Eerst op papier en daarna zijn we met ons eigen meegebrachte materialen het vervoersmiddel in het echt gaan maken. Wat hadden we veel kosteloos materiaal verzameld! De knutseljuf was er erg blij mee! Vooral het werken met piepschuim was erg leuk..! 

 

Op 25 november begon onze ochtend anders dan we gewend waren. De deur van de klas zat op slot en alle luizenzakken waren verdwenen...Het zou toch niet waar zijn...? De juf was behoorlijk zenuwachtig en durfde de klassendeur niet open te doen. Na veel aandringen van ons heeft ze dat toch gedaan. En wat we toen aantroffen...het was 1 grote bende in de klas! Maarrrr we vonden ook een bak met allemaal cadeautjes! 

 

Ook zagen we allerlei posters in de school hangen over de pietensportschool. De pieten hebben laten weten dat ze onze school gebruiken als plek om aan hun conditie te werken. Wij proberen in de klas ook genoeg te bewegen. Dit doen we door regelmatig te joggen en tegelijkertijd de woorden te lezen die op het bord staan. De pieten konden dus een goed voorbeeld aan ons nemen!

 

Op 4 december was het dan eindelijk zover...de sinterklaasviering! We begonnen deze dag in de klas met een Sinterklaascircuit. Tussendoor namen we even de tijd om ons dansje voor de Sint te oefenen. Eindelijk was het onze beurt om naar het speellokaal te gaan, waar de Sint al op ons zat te wachten. Wat was het fijn om Sinterklaas weer te zien. Hij vond ons dansje ook erg leuk! Na een kort gesprek met de Sint mochten we achter de pieten aan om een cadeautje te pakken. In de klas hebben we onze cadeautjes uitgepakt. Wat waren we er blij mee! Helemaal tevreden en voldaan zijn we die dag naar huis gegaan.

 

Nu nog 2 weken te gaan voordat de kerstvakantie begint. Voor die tijd zal de juf nog een berichtje plaatsen over de kerstperiode op school. Vergeet dus niet een kijkje te nemen!

Tot snel!

 


30 okt 2020 - Nieuws uit de klas - 1
Beste ouders,

 

Het is alweer een tijdje geleden dat er iets op de website is geplaatst. Vandaar dit bericht met alle nieuwtjes over de afgelopen maanden!

 

We zitten inmiddels al een paar maanden in groep 4 en dat is goed aan ons te merken! We zijn helemaal gewend aan de nieuwe lesmethodes en kunnen goed zelfstandig werken. Zoals in groep 3 hebben we ook in groep 4 een doelenwand met daarop de doelen van de vakken spelling, taal en rekenen. Hierop is goed te zien wat we gaan leren. 

Met schrijven zijn we druk bezig met het leren schrijven van de hoofdletters. Dit gaat al heel goed! Veel kinderen kunnen hun eigen naam nu met een hoofdletter schrijven. 

 

Op dinsdagmiddag gaan we met de tablets werken. We gaan eerst rekenen en daarna gaan we de opdrachten van Station Zuid (Technisch lezen) doen. 

Op vrijdagochtend hebben we een knutseljuf die handvaardigheid met ons gaat doen. We moeten soms wel erg creatief zijn! Alle knutselwerken worden bewaard in een zelfgemaakte bewaarmap en die krijgen we aan het eind van het schooljaar mee naar huis. 

 

Tijdens de Kinderboekweek van dit jaar hebben we gewerkt over het Oude Egypte! Wat was dat een interessant thema! Zo hadden we een thematafel in de klas en hebben we met zelfgemaakte piramides de Nijl nagemaakt. Ook hebben we met ecoline een woenstijnlandschap gemaakt. De juf leest nu nog steeds voor uit het boek Dummie de Mummie. Het liefst zouden we het hele jaar met dit thema willen werken...!

 

Tot zover de berichten.

Binnenkort meer nieuwtjes uit groep 4a!

 

Fotoalbum:

egypte-4.jpg egypte-3.jpg egypte-2.jpg egypte-1.jpg zelfstandig-lezen(1).jpg Tablets(1).jpg

31 aug 2020 - Welkom!
Preview foto Lieve kinderen en beste ouders,

 

Welkom op de groepspagina van groep 4A!

 

Wij zijn een gezellige klas met 21 kinderen.

Er zijn ook 2 gezellige leerkrachten: op maandag werkt meester Matthijs en op de andere dagen is juf Reshni er. 

 

Op maandagmiddag en woensdagochtend (gelijk om 08:30 dus zorg dat je op tijd bent!) hebben wij gym. Vergeet je gymschoenen niet mee te nemen! 

 

Op deze pagina zullen wij laten weten waar we in de klas mee bezig zijn of wat we hebben geleerd. Vergeet dus niet af en toe een kijkje te nemen. 

 

Wij hopen er samen een gezellig maar vooral leerzaam schooljaar van te maken! 

 

Juf Reshni

Meester Matthijs